ثبت نام در مجله
ورود به پنل کاربری
مهلت ارسال مقالات

آخرین مهلت ارسال مقالات برای دوره ۴ -شماره ۱۰ -خردادماه ۱۴۰۳:

(۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۳)

 
بانک ها و نمایه ها


civilica

56454

tpbin

magiran

jref-fa

Irindexing

Untitled

 

قوانین

قانون بین المللی کپی رایت

 این نشریه تحت قانون بین المللی کپی رایت BY: Creative Commons  می‌باشد.

قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار

این نشریه تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) است و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

open access
دسترسی آزاد به مقالات نشریه
 
DOAJ
 
بررسی استانداردهای ملّی و بین‌المللی حوزه هوش مصنوعی و ارائه پیشنهاداتی برای بهبود استانداردسازی هوش مصنوعی در ایران
دوره 3، شماره 6، 1402، صفحات 56 - 76
نویسندگان : عزیزی مهماندوست مهدی* 1

1 دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی فضای سایبر دانشگاه عالی دفاع ملی و پژوهشگر مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

چکیده :
دیجیتالی‌شدن دنیای امروز به طور جدایی‌ناپذیری با توسعه هوش مصنوعی مرتبط شده است. توسعه استانداردهای مرتبط با این فناوری بعد از چالش‌های مرتبط با هوش مصنوعی مولد، با محبوبیت فزاینده چت جی‌پی‌تی، بیش‌ازپیش اهمیت پیدا کرده است. مشارکت در استانداردسازی هوش مصنوعی در سطح بین‌المللی، زمینه پذیرش مواضع کشورها را به دنبال دارد. همچنان که اعضای گروه G7، تأکید کرده‌اند استانداردهای هوش مصنوعی باید «مطابق با ارزش‌های دموکراتیک مشترک» آنها باشد. در مطالعه حاضر به‌منظور بررسی استانداردهای بین‌المللی هوش مصنوعی، طبقه‌بندی آنها بر اساس دامنه، کاربرد، محدوده، موضوع، حوزه، نوع استاندارد، مرحله توسعه و سازمان بین‌المللی استانداردسازی مبنا قرار گرفته است. همگام نبودن استانداردهای تدوین شده در کشور در مقایسه با روند جهانی آن (بر حسب کمیته‌های ملی مربوطه) و لزوم تدوین استانداردها مطابق با نیاز بخش حقیقی اقتصاد مواردی است که در توسعه آتی استانداردهای هوش مصنوعی باید مدنظر قرار گیرد.
کلمات کلیدی :
هوش مصنوعی، استانداردسازی هوش مصنوعی، کمیته ملّی تدوین استاندارد، طبقه‌بندی استانداردهای هوش مصنوعی، سازمان¬های بین‌المللی استانداردسازی، تحلیل استانداردهای هوش مصنوعی.